pondělí 28. září 2015

Pain de Campagne podle Pekárnománie

Denně se na mě valí ze stránek PečemPecen.cz na FB mraky fotek úchvatných i začátečnických chlebových počinů členů této velmi početné komunity. Před víkendem mě zaujal chléb od Ivy Trhoňové z Pekárnománie. Až natolik, že hned další pečení jsem si ho musela vyzkoušet.

Teda nervy to byly, takhle hydratované těsto jsem ještě nezpracovávala. Taky jsem si nebyla jistá dobou kynutí, zda jsem to správně odhadla.. těch 15 minut pod poklicí byla muka. Ale myslím, že se dílo celkem podařilo. Váha bochníku asi 910 g, výška cca 10 cm.

A ještě něco - chuť mě na první kousnutí nijak neuchvátila. Ale to jsem se hodně spletla. Stačilo máznout na krajíc něco poctivého másla, položit na něj plátek Leedameru a trochu zašpinit brusinkovou marmoškou... a byla jsem v gurmánském nebi. Jako fakt! Střídka nadýchaná a úžasně vláčná, nečekané u prakticky bílého chleba. Žádné suché drolivé cosi, co zaskočí při každém druhém soustu. Za mě ideální chléb na snídani.

Tady je odkaz na originál recept, protože jsem ho dodržela beze zbytku, není důvod ho tu přepisovat.

A tady něco málo fotodokumentace...



Žádné komentáře:

Okomentovat