neděle 27. ledna 2013

Gastro víkend

Znáte ten pocit, kdy se (povětšinou o víkendu) prostě nemůžete vyhrabat z kuchyně? Mně se to (dobrovolně) stalo tento víkend. Měla jsem v plánu vyzkoušet spoustu nových receptů... některé zachycené v kyberprostoru, jiné z "klasických" kuchařek.

V sobotu to byly těstoviny carbonara podle Itala v kuchyni (dopadly výtečně, ani jsem nestihla zdokumentovat) a banánová bábovka (ta nedopadla podle mých představ a ač je jedlá, recept k oblíbeným neuložím). Stejně tak včera započal proces zpracování králíka, kterého jsme dostali... Poprvé v životě jsem se musela poprat s vykostěním a naporcováním, a přiznávám... bez zkušeností je to celkem fuška. Celé odpoledne jsem tu pak táhla vývar z toho, co jsem neodložila na pečení.

Dnes jsem si na sebe ušila bič v podobě klasiky české kuchyně - pečený králík se špenátem a bramborovým knedlíkem. Vše dělané poctivě podle úžasné kuchařky pana Vaňka - Poklady klasické české kuchyně. Jako povedlo se, ale musím se přiznat, že takové jídlo míním připravovat jednou za... Aspoň jsem si ten talíř vyfotila, ať mám "důkaz" :-).



A taky jsem dnes pekla svůj první nesměsový chléb. Zaděláno včera, dopékáno dnes. Chuťově není špatný, ale nebyl moc fotogenický ;-), a taky asi musím koupit kvalitní kvasnice a žitnou mouku (dělala jsem ze zásob - chlebová tmavá pšeničná mouka, špaldová mouka a klasická hladká). Snad dopadne pak více k mé spokojenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat